Главная » 2011 » Июнь » 21 » Ճապոնացի գիտնականների երեւակայության սահմանը. կղանքից միս են պատրաստում
11:51
Ճապոնացի գիտնականների երեւակայության սահմանը. կղանքից միս են պատրաստում
Ճապոնացի գիտնականների երեւակայության սահմանը. կղանքից միս են պատրաստում
Ճապոնացի գիտնական Իկեդան հայտնաբերել է, որ կոյուղու կղկղանքը
մեծ քանակությամբ սպիտակուց է պարունակում: Դրանից հետո նա որոշել է
ուսումնասիրել այդ արժեքավոր սպիտակուցը եւ դարձնել այն մսին փոխարինող
կերակուր:
Կոյուղու կղկղանքը հարուստ է սպիտակուցներով, քանի որ
այն պարունակում է մեծ քանակությամբ բակտերիաներ, որոնց մեծ մասը մարդկային
ազդեցության արդյունք են: Միունույն ժամանակ այդ միկրոօրգանիզմներն
անվտանգ են, քանի որ արտադրական գործընթացում դրանք ջերմության "սպանողներ”
են:
Ըստ նախնական փորձարկումների` կղկղանքից պատրաստված
արհեստական միսը տավարի մսի համ ունի` շնորհիվ սոյայի սպիտակուցի եւ կարմիր
կերակրաներկի: Սննդային արժեքի առումով այն պարունակում է 25 տոկոս
ածխաջուր, 63 տոկոս սպիտակուց եւ 9 տոկոս օգտակար հանածոներ:
Այնուամենայնիվ, գիտնականը վկայում է, որ այդ միսը համտեսելու
ցանկացողներ դեռ չկան: Ավելին` այժմ արհեստական միսը 10 անգամ թանկ է
սովորական մսից:
за сутки у нас 1200 хостов.По вопросам размещения рекламы на сайте напишите письмо на armhits@mail.ru
Все материалы на сервере предоставлены исключительно в ознакомительных целях и использование для других целей строго запрещается.Ни при каких обстоятельствах администрация сайта не несет ответственности за ущерб, убытки или расходы, возникшие в связи с настоящим сайтом, его использованием или невозможностью использования.